Destinationen Göteborg

Göteborg är en attraktiv och mångsidig kryssningsdestination som uppskattas bland annat för den mysiga atmosfären i staden, de många restaurangerna och caféerna och att det är gångavstånd till det mesta.

Göteborg är en grön stad med många parker och avenyer att strosa på. Spårvagn är ett populärt transportmedel bland de 570.000 invånarna. I stadskärnan finns gott om shoppingmöjligheter i såväl mindre boutiquer som i köpcentrum. Det finns även gott om trevliga caféer i stadens centrum. Två universitet, båda belägna i stadens centrum och stadens omkring 50 000 studenter ger Göteborg en livlig atmosfär.

Göteborgs hamn arbetar tillsammans med Göteborg & CO för att utveckla kryssningsdestinationen Göteborg. Läs mer om vad staden erbjuder dig som kryssningsresenär.

Närhet till havet.

Närheten till havet gör Göteborg till något alldeles extra. Kusten och öarna är kända för sin naturliga skönhet och pittoreska bebyggelse. Göteborg är rankad som en av Europas bästa matstäder och staden har flera restauranger med stjärnor i Michelinguiden. Utmärkt tillagad fisk och skaldjur står ofta på menyn.

Från hållplatsen Saltholmen och under vissa perioder även från Stenpiren går flera båtlinjer som tar dig ut i Göteborgs södra skärgård. Du kan bland annat göra stopp på Styrsö, Donsö och Vrångö för att strosa omkring på de bilfria öarna längs charmiga gator med gamla trähus. Här finns även badplatser, caféer och restauranger. Läs mer på Västtrafiks hemsida.

Skärgården utanför Göteborg.

Kollektivtrafik i Göteborg.

I Göteborg ingår alltid spårvagn, buss och båt oavsett vilken biljett eller vilket kollektivtrafikkort du reser med. Du kan köpa alla typer av biljetter och kort på Västtrafiks ombud, som känns igen på sina blå flaggor och fasaddekaler, eller via appen Västtrafik To Go.

Göteborg & CO har samlat all information du behöver för att ta dig dig runt i staden. Här hittar du information om biljetter, appar, kartor, bagageförvaring och mycket mer som underlättar när du ska ta dig runt i Göteborg. Läs mer här.

Bild på en spårvagn framför körsbärsträd vid Järntorget i Göteborg.

Kryssning

Göteborg är en allt populärare destination för kryssningsfartyg. Göteborg erbjuder citypuls, världsunik skärgård och Nordens största hamn.

Årets kryssningsanlöp

Här hittar du de fartyg som kommer att anlöpa Göteborgs Hamn under kryssningssäsongen 2024.