Planera din containertransport

Planera din rutt för containergods via sjötransport och järnväg.

Vårt linjeutbud

Med 75 globala destinationer utan omlastning och daglig trafik till Europas största hamnar erbjuder vi Nordens bredaste linjeutbud till sjöss.

Vi kopplar samman Skandinavien med världen

I Göteborg finns Skandinaviens största containerhamn. Här hanteras 57% av Sveriges containerhandel, jämnt fördelat mellan export och import. Det breda linjeutbudet inkluderar direkttrafik till Nordamerika, Nordafrika, Mellanöstern, Indien, Sydkorea, Kina och övriga delar av Asien. Dessutom nås de stora omlastningsnaven på kontinenten varje dag med den frekventa feedertrafiken.Göteborg is a hub for freight handling unmatched in Scandinavia.

En knytpunkt för godshantering

Göteborg är en knutpunkt för godshantering utan motsvarighet i Skandinavien. Här hanterades 36,3 ton gods under 2023 och i hamnen sysselsätts 22 000 personer. Till och från Göteborgs Hamn går 70 tåg varje dag, året om, extra klimatsmart eftersom de kan köra hela vägen från 26 inlandsterminaler runt om i Sverige och Norge, trafikerade av över 30 tåglinjer ända fram till våra kajer.

Optimalt läge för svensk industri

Hamnens ideala läge ger svensk industri tillgång till destinationer över hela världen genom direkttrafik. Det finns även frekventa avgångar till stora omlastningsnav på kontinenten, samt dagliga avgångar till flera stora europeiska hamnar. Göteborgs hamn spelar en avgörande roll för svenska import och export och är en ledande aktör när det gäller att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Göteborg är också den naturliga skärningspunkten mellan tre av Skandinaviens huvudstäder där flera Europavägar sammanstrålar. På bara 3-4 timmar når man Oslo och Köpenhamn med lastbil. Med sin placering vi Göta Älvs mynning är Göteborgs Hamn också ett nav för närsjöfart, med trafik både från inlandet och omgärdande kustområde

quick facts icon

60% av allt containergods som går via Göteborgs hamn går via klimatsmart järnväg.

quick facts icon

60% av allt containergods som går via Göteborgs hamn går via klimatsmart järnväg.

0%

60% av allt containergods som går via Göteborgs hamn går via klimatsmart järnväg.

0%

60% av allt containergods som går via Göteborgs hamn går via klimatsmart järnväg.

TRAFIK & LINJER

Frakta ditt gods via järnväg

Vi har ett högeffektivt klimatsmart järnvägssystem som förbinder inlandsterminaler i hela Sverige och Norge med Göteborgs Hamn.

Inlands- och kustsjöfart

Även på korta sträckor inom Skandinavien kan sjöfart vara ett bra och konkurrenskraftigt transportsätt.

Vägen till Göteborgs Hamn

Flera stora Europavägar möts i Göteborg. Från vilket håll du än kommer så når du snabbt och enkelt Göteborgs hamn.