Digitaliserad hamn.

Här kan du läsa allt om hur vi med ettor och nollor förenklar er logistiken med bland annat Track&Trace, Digital Port Call, Allberth.

Hållbar hamn.

Hållbarhet ska genomsyra all verksamhet inom hamnen och är en viktig utgångspunkt för allt arbete som genomförs

Framtidens hamn.

Vår vision är att vara världens mest konkurrenskraftiga hamn. Kort sagt ska vi ge bästa möjliga förutsättningar för effektiv och hållbar handel via godsnavet Göteborgs Hamn. Det innebär att vi ständigt måste arbeta ambitiöst med innovation och utveckla vår verksamhet efter dagens och morgondagens behov. Här följer exempel på olika projekt vi arbetar med för att nå våra högt ställda mål.

Under Hamnens projekt kan du läsa mer om konkreta pågående projekt i Göteborgs Hamn. 

Hållbarhet.

En del av att vara världens mest konkurrenskraftiga hamn innebär även hållbarhet. Vi följer en tydlig och ambitiös plan där målet är att reducera vårt CO2-utsläpp med 70% till 2030. Vi ska implementera ett system där transporter av gods, till och från samt inom Göteborgs Hamn, är netto-nollutsläpp. Vi ska även säkerställa förmågan att producera, transportera, lagra och distribuera fossilfria bränslen.

Genom att transportera ditt gods via Göteborgs hamn så är du med och bygger en mer hållbar och framtidssäker logistikkedja och samtidigt sänka ditt totala CO2-avtryck för dina produkter.

Vi ska vara världens mest hållbara hamn. För att leva upp till det målet ska vi reducera vårt CO₂-utsläpp med 70% till 2030. Och vi är redan på god väg – det är därför vi är The Green Connection.

Storskalig koldioxidhubb.

Göteborgs Hamn har för avsikt att skapa en storskalig hubb för flytande koldioxid som utvinns via koldioxidavskiljning.

Vätgasproduktion.

Göteborgs Hamn och det norska energibolaget Statkraft planerar en produktionsanläggning för vätgas inom hamnområdet.

PROJEKT

Hamnens projekt.

Våra projekt innefattar förbättrad infrastruktur, elektrifiering, digitalisering, energiomställning och mycket mer för att vara världens mest konkurrenskraftiga och hållbara hamn.