Göteborgs Hamn AB - Startsida

Skärgårdstrafik

För den som vill se sig omkring i Göteborgs hamnområde och skärgård med båt finns en rad möjligheter med en uppsjö aktiviteter ombord.

Utbudet av båtturer är stort och erbjuder kortare turer såväl som flerdagarsturer med RIB-båtar eller större fartyg. Vill man ta sig mellan skärgårdsöarna i sin egen takt finns också färjetrafik med extra täta avgångar under sommarhalvåret.

Skärgårdsaktörer

Börjessons Sjötaxi

Den dominerande verksamheten är charter med catering samt transporter av grupper till restauranger och resmål utefter kusten och i Göteborgs skärgård.

Kastor Boat Trips, Göteborg

Våra gäster kommer från hela världen för att hållbart utforska Göteborgs vackra skärgård från en härligt dunkande fiskebåt.

Skärgårdslinjen

Anordnar dagskryssningar i Göteborgs skärgård på M/S Trubaduren med mat, dryck och underhållning.

Styrsöbolaget

Erbjuder reguljärtrafik från Saltholmen till de bebodda öarna i Göteborgs södra skärgård. Bolaget trafikerar även fritidsöarna Källö, Vargö, Sjumansholmen och Kårholmen med dagliga turer.

Strömma

Erbjuder middagskryssningar runt Hisingen, båtutflykter till Älvsborgs fästning i hamninloppet och sightseeing med Paddanbåtarna i Göteborgs kanalsystem och längs Säveån.

Ångaren Bohuslän

Med ångaren Bohuslän får du en fin tur genom Göteborgs skärgård eller längs med kusten. Ångaren Bohuslän är västkustens enda äkta kvarvarande skärgårdsångbåt byggd 1914. Njut av våra berömda räksmörgåsar, ät en god middag i våra välhållna salonger eller drick en kopp kaffe med något gott till.