Göteborgs Hamn AB - Startsida

Passagerartrafik

Göteborgs passagerartrafik domineras av Stena Line som är ett av världens största färjerederier. Huvudkontoret ligger i Göteborg och här är färjorna en välbekant syn eftersom de lägger till i innerhamnarna.

Stena Lines terminaler ligger i den västra delen av centrala Göteborg. Färjorna till Danmark går från Masthuggskajen medan Tysklandsfärjorna går från Majnabbe i Majorna. Det centrala läget uppskattas av de nära 1,5 miljoner passagerare som reser till eller från Göteborg med Stena Line varje år.

Färjorna går i tät trafik på två linjer, en till Fredrikshamn och en till Kiel, och är kombinerade passagerar- och fraktfärjor. Samtliga färjor stänger av motorn vid kaj i Göteborg och använder miljömärkt el från land.

/

Stena Germanica trafikerar Kiel i Tyskland.

Göteborg-Fredrikshamn
Går upp till sex avgångar per dag under högsäsong, maj– augusti. Under lågsäsong går fyra avgångar per dag. Till Danmark kan du resa med Stena Jutlandica eller den något större Stena Danica.

Göteborg-Kiel
En avgång om dagen. Tysklandsfärjorna heter Stena Germanica och Stena Scandinavica och sattes i trafik 2010. De tillhör världens största färjor. Fartygslängden är 240 meter och ombord får 1 300 passagerare plats.

Passagerarterminaler

Stena Line - Danmarksterminalen

Från Stena Line centralt belägna Danmarksterminal avgår daglien passagerarfartyg till Fredrikshamn. Under högsäsing maj-augusti är det upp till sex avgångar per dag. Övriga året cirka fyra avgångar per dag.

Stena Line - Tysklandsterminalen

Från Stena Line Tysklandsterminal avgår dagligen passagerarfartyg till Kiel. Åk med Stena Scandinavica eller Stena Germanica till Kiel. Efter en natt ombord på färjan är du framme på kontinenten.