Göteborgs Hamn AB - Startsida

Kryssningsterminaler

Kryssningssäsongen i Göteborg sträcker sig året runt då hamnen alltid är isfri. Med två dedikerade kryssningskajer, med tillhörande terminaler samt ytterligare två kajer där det finns möjlighet att lägga till de största fartygen, är vi väl rustade att ta emot kryssningsfartyg i alla storlekar.

Våra terminaler

Amerikaterminalen

För mer än hundra år sedan avgick de första fartygen härifrån till Nordamerika, en trafik som då pågick fram till 1975. Den vackra och anrika terminalen återuppstod 2018 och är nu Göteborgs centrala kryssningsterminal.

Arendalsterminalen

Precis intill kryssningsterminalen ligger det 6 000 kvadratmeter stora och imponerande Volvo Museum. Här finns också ett kafé och en butik med souvenirer och vykort m.m. Det tar omkring 20 minuter med taxi eller buss till centrum.

Skandiahamnen

Skandiahamnen kan ta emot kryssningsfartyg oavsett storlek, och de allra största fartygen lägger ofta till här. Från Skandiahamnen är det cirka nio kilometer in till centrala Göteborg och tar cirka 15-20 minuter med buss.

Älvsborgshamnen

Älvsborgshamnen kan ta emot kryssningsfartyg upp till 285 meter och det är bara 9 km från Älvsborgshamnen till centrum av Göteborg tar cirka 15-20 minuter med buss. Gäster kan inte gå runt oberoende här på grund av ISPS-regler. Bussar kan dock komma in i ISPS-området och parkera intill fartyget. Det finns taxibilar och lokala bussar vid grinden. Gästerna kan ta gratisbuss i hamnen till porten.