Göteborgs Hamn AB - Startsida

Destinationen Göteborg

Göteborg är en attraktiv och mångsidig kryssningsdestination som uppskattas bland annat för den mysiga atmosfären i staden, de många restaurangerna och caféerna och att det är gångavstånd till det mesta.

Göteborg är en grön stad med många parker och avenyer att strosa på. Spårvagn är ett populärt transportmedel bland de 570.000 invånarna. I stadskärnan finns gott om shoppingmöjligheter i såväl mindre boutiquer som i köpcentrum. Det finns även gott om trevliga caféer i stadens centrum. Två universitet, båda belägna i stadens centrum och stadens omkring 50 000 studenter ger Göteborg en livlig atmosfär.

Närheten till havet gör Göteborg till något alldeles extra. Kusten och öarna är kända för sin naturliga skönhet och pittoreska bebyggelse. Göteborg är rankad som en av Europas bästa matstäder och staden har flera restauranger med stjärnor i Michelinguiden. Utmärkt tillagad fisk och skaldjur står ofta på menyn.

Det är enkelt att ta sig runt i Göteborg med spårvagn, buss eller båt.

Göteborgs hamn arbetar tillsammans med Göteborg & CO för att utveckla kryssningsdestinationen Göteborg. Läs mer om vad staden erbjuder dig som kryssningsresenär.

Bra att veta om Göteborg
Öppettider butiker Mån–fre: 10.00–19.00
lör: 10.00–16.00
sön: 11.00–16.00
Avstånd till centrum från kryssningskajerna Från inre hamnen: 1 km
Från yttre hamnen: Cirka 10 km
Göteborgs centrum ligger på
södra sidan om Göta älv
Avstånd till flygplatsen från centrum Göteborg Landvetter Airport: 25 km
Turistbyrå

Turistinformation i
Nordstan shoppingcenter 
mån-fre: 10.00 - 18.00
sön- och helgdag: 10.00–18.00

Turistbyrån på
Kungsportsplatsen
(2 januari-30 april)
mån-fre: 09.30 - 17.00
lör: 10.00 - 14.00, sön: stängt

Närmaste apotek I Nordstan shoppingcenter

 

Lokaltrafik

I Göteborg kan man ta sig runt med spårvagn, buss eller båt. Den första spårvagnslinjen i Göteborg startade 1879. Idag finns 13 olika spårvagnslinjer som du enkelt och bekvämt kan ta dig runt med. För att ta dig över Göta älv kan du åka både spårvagn, buss eller färjan Älvsnabben. För buss måste biljetter köpas innan du börjar din resa. De kan köpas på Västtrafiks servicekontor, på Pressbyrån eller en 7-eleven-butik. Det går även bra att köpa biljett i Västtrafiks app To Go. Det går inte att betala direkt till föraren, men på spårvagnarna och båtarna finns biljettmaskin tillgänglig.

För mer information, besök Västtrafiks webbplats.

/

Regal Princess på väg att anlöpa Göteborgs Hamn 2015.