Göteborgs Hamn AB - Startsida

Roro och bil

Vi kan erbjuda ett mycket brett linjeutbud för skeppning av roro-gods och fordon. Med över 80 roroanlöp i veckan har vi en svårslagen frekvens som garanterar ett snabbt flöde av dina varor.

Varje dag finns anslutningar till England, Belgien, Polen, Danmark, Norge och övriga delar av Europa. Och varje vecka finns direktanslutningar till Nordamerika, södra Europa, Mellanöstern, Indien och övriga delar av Asien.

Det finns fyra roroterminaler i Göteborgs hamn som hanterar alla typer av rullande gods, samt även containrar och gods på kassetter. Två av fyra terminaler är järnvägsanslutna med spår direkt ner på kajerna. I hamnterminalerna, eller i nära anslutning, finns flera omlastningsterminaler som erbjuder stuff och stripp.

Med Volvo som granne har vi en naturlig roll som Sveriges största utskeppningshamn av fordon. Här finns också en betydande import av flera olika bilmärken.

Ska du hämta eller lämna gods i Gothenburg Roro Terminal eller Logent Ports and Terminals? Då ska du passera via Port Entry, hamnens gemensamma entré.

4

specialiserade roro- och bilterminaler,
två PDI-anläggningar.

80

roroavgångar varje vecka

70%

av Sveriges industri samt Oslo, Köpenhamn och Stockholm, inom fem timmar.

Hög säkerhet

ISPS och CSI-klassificerad

Vägnät

Europavägarna möts i Göteborg - E6, E4, E20 samt E45. 

24/7 365

 Service 24 timmar om dygnet – året runt

Roroterminaler

Gothenburg Roro Terminal

Gothenburg Roro Terminal hanterar alla typer av enhetsberett rullande gods – trailers, bilar samt även containrar och gods på kassetter. Härifrån erbjuds en oslagbar frekvens till Storbritannien och kontinenten.

Logent Ports and Terminals

Logent Ports & Terminals i Göteborg är en stor import- och exporthamn för fordon. Terminalen hanterar även alla typer av rorogods. Härifrån finns direktlinjer till exempelvis Nordamerika, Mellanöstern och Indien.

Stena Line - Danmarksterminalen

Från Stena Lines centralt belägna Danmarksterminal avgår daglien ropax-fartyg till Fredrikshamn. Under högsäsong maj-augusti är det upp till sex avgångar per dag. Övriga året cirka fyra avgångar per dag.

Stena Line - Tysklandsterminalen

Från Stena Lines Tysklandsterminal avgår dagligen ropax-fartyg till Kiel. Därifrån nås lätt stora delar av Tyskland och Nederländerna, och även Verona i Italien via intermodal tåglösning. Färjorna som trafikerar terminalen tillhör världens största ropaxfärjor.