Göteborgs Hamn AB - Startsida

Container

I Göteborg finns Skandinaviens största containerhamn. Här hanteras cirka 53 procent av Sveriges containerhandel, jämnt fördelat mellan export och import.

Över 40 containerrederier erbjuder service från Göteborgs Hamn varje vecka. Det breda linjeutbudet inkluderar direkttrafik till Nordamerika, Nordafrika, Mellanöstern, Indien, Sydkorea, Kina och övriga delar av Asien. Dessutom nås de stora omlastningsnaven på kontinenten varje dag med den frekventa feedertrafiken. 

Containerterminal i toppklass
Merparten av containrarna hanteras av APM Terminals Gothenburg. Den 80 hektar stora terminalen är i internationell toppklass och står redo att hantera ditt gods på ett effektivt och säkert sätt.

Dessutom finns ett brett utbud av värdeskapande tjänster i hamnområdet - allt ifrån containerdepåer och containerservice, omlastning av export- och importgods till lager- och logistiktjänster.

Ska du hämta eller lämna gods i containerterminalen? Då ska du passera via Port Entry, hamnens gemensamma entré.

53%

av Sveriges containertrafik går via Göteborgs Hamn.

145 tåg

i veckan, till och från Göteborgs Hamn, ända fram till kaj

 

885 000

containrar om året

Isfri

hamn året om.

90 minuter

Inseglingstid från öppet hav till kaj endast 90 minuter

Världen

Linjeutbud som når hela världen varje dag

Containerterminal

APM Terminals Gothenburg

APM Terminals Gothenburg i Göteborgs Hamn är Nordens största containerterminal. Här skeppas över 50 procent av alla containrar till och från Sverige.

APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal och hanterar drygt 50 procent av Sveriges containerhandel. Terminalen erbjuder landets bredaste linjeutbud för containertrafik och har kapacitet att hantera världens största fartyg.