Göteborgs Hamn AB - Startsida

Container

I Göteborg finns Skandinaviens största containerhamn. Här hanteras cirka 60 procent av Sveriges containerhandel, jämnt fördelat mellan export och import.

Över 40 containerrederier erbjuder service från Göteborgs Hamn varje vecka. Det breda linjeutbudet inkluderar direkttrafik till Nordamerika, Nordafrika, Mellanöstern, Indien, Sydkorea, Kina och övriga delar av Asien. Dessutom nås de stora omlastningsnaven på kontinenten varje dag med den frekventa feedertrafiken. 

Containerterminal i toppklass
Merparten av containrarna hanteras av APM Terminals Gothenburg. Den 80 hektar stora terminalen är i internationell toppklass och står redo att hantera ditt gods på ett effektivt och säkert sätt.

Dessutom finns ett brett utbud av värdeskapande tjänster i hamnområdet - allt ifrån containerdepåer och containerservice, omlastning av export- och importgods till lager- och logistiktjänster.

  • 70 procent av Sveriges befolkning, samt Oslo, Köpenhamn och Stockholm, nås inom fem timmar
  • 70 tåg varje dag, varav 25 i det intermodala systemet Railport Scandinavia 
  • Megaship-ready: Kapacitet att hantera fartyg med lastkapacitet över 19 000 TEU 24/7
  • Isfri hamn året om
  • Inseglingstid från öppet hav till kaj endast 90 minuter
  • Linjeutbud som når hela världen varje dag

Ska du hämta eller lämna gods i containerterminalen? Då ska du passera via Port Entry, hamnens gemensamma entré.

Containerterminal

APM Terminals Gothenburg

APM Terminals Gothenburg i Göteborgs Hamn är Nordens största containerterminal. Här skeppas över 50 procent av alla containrar till och från Sverige.

APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal och hanterar drygt 50 procent av Sveriges containerhandel. Terminalen erbjuder landets bredaste linjeutbud för containertrafik och har kapacitet att hantera världens största fartyg.