Största kryssningsfartyget någonsin i Göteborg – se det på nära håll

09:01 - 31 maj 2017 / Pressmeddelande

Nu startar Göteborgs Hamns guidade båtturer för allmänheten. Det är femte sommaren i rad som sjöfartsintresserade göteborgare får chansen att uppleva hamnen från sjösidan. Premiärturen avgår på fredag, då får besökarna uppleva kryssningsfartyget Norwegian Getaway på nära håll. Med sina 4,000 resenärer är fartyget det största, mätt i antal passagerare, någonsin att anlöpa Göteborgs Hamn.

325 meter långt och 18 däck. Kryssningsfartyget Norwegian Getaway anlöper Göteborgs Hamn under fredagen. Bild: Norwegian Cruise Line

Med sin längd på 325 meter och sina 18 däck är kryssningsfartyget Norwegian Getaway en imponerande syn. Ombord finns rum för 4,000 passagerare och 1,600 ombordanställda. Mätt i antal passagerare är fartyget det största någonsin att anlöpa Göteborgs Hamn.

Kryssningsfartyget ankommer till hamnen kl. 12:00 och avgår igen kl. 21:00. Fartyget kommer närmast från Helsingfors. Efter besöket i Göteborg avseglar det mot Köpenhamn.

I samarbete med Sjöfartsmuseet Akvariet erbjuder Göteborgs Hamn en guidad båttur för att se det rekordstora kryssningsfartyget på nära håll. 

Boka din biljett: Klicka här för mer information och biljettbokning. 

Fler turer i sommar
Turen är den första av fem guidade turer i sommar. Det är femte sommaren i rad som Göteborgs Hamn och Sjöfartsmuseet Akvariet välkomnar allmänheten på tur i Göteborgs Hamn.

—     Det är många som inte känner till hur viktig hamnen är för Göteborg och för Sveriges näringsliv. Det vill vi ändra på, säger Cecilia Carlsson, kommunikationschef på Göteborgs Hamn AB.

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn. Här lastas och lossas fartyg från hela världen. Varje vecka anlöper runt 200 fartyg, allt ifrån små tankfartyg till världshavens allra största fartyg.  

 

Alla sommarens turer för allmänheten:
Fredag 2 juni 13.30
Tisdag 8 augusti 13.30
Tisdag 22 augusti 13.30
Lördag 2 september 13.30
Torsdag 14 september 13.30

 

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Volvo Ocean Race närmar sig Göteborgs hamn

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamns godsvolymer för årets första kvartal klara

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Historiska Amerikaterminalen återinvigd och klar

Läs mer