Göteborgs Hamn AB - Startsida

Så många unga fick jobb på Skarpt Läge-mässan

06:02 - 12 maj 2022 / Pressmeddelande

Igår samlades politiker och näringslivsrepresentanter på Residenset i Göteborg för att få ta del av resultatet av årets jobbmässa. Lucas Ahlén är en av dem som nu fått arbete tack vare jobbmässan Skarpt Läge som hölls på GöteborgsOperan i mars i år.

- Jag är så glad, jag fick jobb på MAX några veckor efter att jag träffat dem. Jag har verkligen sökt många jobb men har inte kallats till någon anställningsintervju. Så att vara garanterad att få träffa arbetsgivare är ett bra sätt tycker jag, säger Lucas Ahlén.

Det är svårt att få till en anställningsintervju som ung, speciellt om du inte har bra nätverkskontakter via föräldrar och vänner. Då är Skarpt Läge jobbmässan en möjlig väg. Här måste företagen som ställer ut ha jobb att erbjuda och göra anställningsintervjuerna direkt på plats.

- Vi har varit med sedan starten 2016 för vi gillar verkligen konceptet. Här får vi en möjlighet att rekrytera våra framtida medarbetare på ett trevligt och samtidigt effektivt sätt, säger Jessica Rivle på Radisson Blue Scandinavia.

Hundratals nya jobb
Göteborgs Hamn stod värd för årets Skarpt-Läge jobbmässa och bestämde sig tillsammans med GöteborgsOperan på stående fot dagen efter för att ordna så att jobbmässan blir av även nästa år.

-192 nya jobb som skapats på bara några timmar, det är en möjlighet som få kan ge. Som en av Västsveriges största arbetsgivare vill vi i hamnklustret bidra till att fler unga får känna framtidstro och hopp. För hamnens och Sveriges fortsatta utveckling är det viktigt att vi satsar på att alla unga ska få ett arbete, oavsett nätverk och efternamn, säger Elvir Dzanic, VD på Göteborgs Hamn AB.

Fakta om Skarpt Läge-mässan 2022
Antal besökare mellan 16 och 30 år: 1 100 unga
Antal företag som erbjöd arbete: 30 stycken
Antal utbildningsenheter och starta-eget organisationer som ställde ut: 5


Bakgrund:
Jobbmässan Skarpt Läge hjälper unga vuxna 16-30 år med att hitta arbete och rätt sysselsättning genom att bland annat skapa fysiska mötesplatser med fokus på arbete och studier. Sedan starten 2014 har över 1 000 ungdomar hittat nytt jobb via Skarpt Läge-mässan. Uppföljning från senaste mässan som hölls 2020 visade att deltagarna var mycket nöjda efter besöket där över 50 procent av alla som erbjudits jobb fortfarande arbetade kvar på arbetsplatsen efter sex månader.

Har du ytterligare pressfrågor, kontakta: 
Cecilia Lööf, Head of Marketing & Communications, Göteborgs Hamn AB
Tele: 0739-50 32 97
E-post: cecilia.loof@portgot.se

eller
Lotta Forsberg, grundare och initiativtagare Skarpt Läge
Tele: 0709-39 75 27

Relaterade länkar

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Större satsning i år på segling och jobb för unga i Gårdsten

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs Hamn AB undersöker möjligheter att driva inlandsterminal

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamn växer – markförvärv klart i Ytterhamnarna

Läs hela artikeln