Göteborgs Hamn AB - Startsida

Göteborgs Hamn utnämnd som en excellent och jämställd arbetsgivare

11:46 - 12 jul 2021 / Pressmeddelande

Göteborgs Hamn tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna när det kommer till jämställda arbetsvillkor för män och kvinnor i svenskt arbetsliv. Det visar den kartläggning som Nyckeltalsinstitutet gjort för 2020.

- Vi är oerhört stolta och glada för denna utmärkelse som visar på att det stora arbete vi lagt på att vara en jämställd arbetsplats och ser detta som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Susanne Utbult, HR-chef på Göteborgs Hamn AB.

I Göteborgs Hamn AB arbetar idag 150 personer där många tjänster anses tillhöra så kallade mansdominerade yrken. Bland cheferna i bolaget är 41 % kvinnor att jämföra med andelen kvinnliga medarbetare som är 33 %.

- Vårt mål är att öka andelen kvinnor inom bolaget, och den stora utmaningen nu ligger i att få fler kvinnor anställda inom typiskt mansdominerade tjänster som bygg- och anläggnings ingenjörer, säkerhetssamordnare och IT-specialister. Sedan är det svårt idag att rekrytera kvinnor till verkstan och detta vet vi beror på att få kvinnor väljer utbildning inom el, mekanik och anläggning. Vi ser att detta är ett långsiktigt arbete och där tidiga insatser som exempelvis samarbete med skolor för att få kvinnliga elever att välja denna typ av utbildning är en bra väg att gå, säger Susanne Utbult.

Nyckeltalsinstitutets kartläggning av jämställda arbetsgivare görs varje år. Här mäter man hur jämställda bolag och organisationer är och resultatet ska ge underlag till arbetsgivare för att bedriva ett målinriktat jämställdhetsarbete.

Har du ytterligare pressfrågor, kontakta:
Susanne Utbult, HR-chef på Göteborgs Hamn AB
Tele: 0702-613 609
E-post: susanne.utbult@portgot.se

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Godsvolymerna ökar i Göteborgs hamn - trots fortsatt pandemi

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Stena Line och Göteborgs Hamn AB skriver inriktningsavtal om flytt till Arendal

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Servicefartyg i Göteborgs Hamn byggs om till hybrid – 680 ton mindre koldioxidutsläpp

Läs hela artikeln