Göteborgs Hamn AB - Startsida

Göteborgs Hamn AB:s VD Elvir Dzanic slutar – lämnar sin tjänst i augusti

13:10 - 07 feb 2023 / Pressmeddelande

Under tisdagen lämnade Göteborgs Hamn AB:s VD Elvir Dzanic formellt in sin begäran om uppsägning. Dzanic avser fortsätta leda bolaget tillsammans med vice VD Malin Collin fram till den 7 augusti.

Elvir Dzanic. Bild: Göteborgs Hamn AB.

– Jag har haft exceptionellt fina år på Göteborgs Hamn AB. Vi har finjusterat vår riktning, positionerat oss på den europeiska marknaden, etablerat en grön och digitaliserad affärsmodell som skapar värde till våra kunder, lyckats generera tillväxt genomgående och expanderat hamnen genom markförvärv. Vi har dessutom lyckats etablera unika samarbeten som lett till nya bolagsbildningar och nya logistikaffärsområden som stärkt hamnens konkurrenskraft, säger Elvir Dzanic och fortsätter:

– Det är alltid vemodigt att lämna något man trivs med, men jag känner mig mycket trygg i bolagets riktning och den styrkeposition vi utgår ifrån, inte minst givet den kompetens som finns i bolaget och i den mycket vassa ledningen. Men det är dags att gå vidare till nya utmaningar och i dessa ser jag fram emot att försätta arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft.

Elvir Dzanic tog över som VD för Göteborgs Hamn AB i juni 2019. Härnäst kommer han att ta rollen som VD för rederiet Wallenius Sol.

”Ovärderliga kompetenser”
Göteborgs Hamn AB:s styrelseordförande Cecilia Magnusson:

– Elvirs insatser är avgörande för den starka utveckling Göteborgs Hamn AB är inne i. Vi har förändrat vår roll som landlord till att vara navet som kopplar ihop samarbetspartners med våra nuvarande och ständigt nya kunder. De kompetenser han hade med sig från logistikbranschen och det privata näringslivet har varit ovärderliga för oss. Inte minst har han bidragit till att medvetandegöra Göteborgs hamns betydelse för hela nationens försörjningsförmåga och flyttat fram våra internationella positioner, säger Cecilia Magnusson och fortsätter:

– Jag har allt sedan rekryteringen och under de åren vi arbetat tillsammans varit medveten om att många andra företag insett vilken fantastisk potential Elvir har och vetat att denna dag skulle komma. Jag vill gratulera Wallenius Sol till en strålande rekrytering och önska Elvir all välgång i att få utveckla ännu ett företag i Sverige, avslutar Cecilia Magnusson.

Göteborgs Hamn AB:s styrelses arbete med att rekrytera Elvir Dzanic ersättare påbörjas så snart som möjligt.

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Nytt besök av tysk fregatt i Göteborgs hamn

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs Hamn tecknar samarbetsavtal med Port of Los Angeles

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

DFDS sätter 20 ellastbilar i trafik i Göteborg

Läs hela artikeln