Göteborgs Hamn AB - Startsida

Garanterat möte för unga med arbetsgivare

16:03 - 04 mar 2022 / Pressmeddelande

Tusentals unga göteborgare får nu chansen att söka jobb direkt på plats när Skarpt Läge jobb och kompetensmässa öppnar dörrarna på GöteborgsOperan. Den 15 mars tar 35 utställare under tre intensiva timmar emot ungdomar som får möjlighet att söka något av de över 1 400 jobb som erbjuds på plats.

- För många ungdomar är det första gången de faktiskt får träffa en arbetsgivare personligen. Här blir de sedda, känner sig inkluderade och får en möjlighet att prata direkt med de som har arbete eller betald praktikplats att erbjuda. Detta är något unikt i sitt slag och förhoppningsvis går de från jobbmässan med en intervju/ ett jobb att se fram emot, säger Lotta Susanne Forsberg, grundare och initiativtagare av föreningen Skarpt Läge.

GöteborgsOperan deltar
Årets Skarpt Läge-mässa är förlagd till GöteborgsOperan, vald för sin centrala placering samtidigt som man vill lägga till ytterligare en dimension för besökarna.

- För oss är det såklart positivt att få kontakt med alla dessa unga, få bjuda in dem till kultur och vi passar såklart på att visa upp vår ungdomsverksamhet. Vår förhoppning är att de som kommer till Operan för första gången definitivt kommer tillbaka, säger Eva Essvik, chef Näringsliv Partnerskap och Digital innovation på GöteborgsOperan.

Hamnarbetare ställer upp
Att söka arbete är för många unga ett svårt jobb i sig. Det är långt ifrån alla som är trygga i att skriva ett CV för att inte tala om att gå på en anställningsintervju. Där många unga med svenskfödda föräldrar får sitt första jobb via föräldrarnas nätverk och kontakter har unga med utlandsfödda föräldrar som saknar kontaktnät svårare att få ett jobb på detta sätt. Här har Göteborgs Hamn AB, värd för årets Skarpt Läge-mässa, engagerat medarbetare och även medarbetare från Stena Line och Sandahls, partners i Godsnavet, som är med och välkomnar unga till hamnen för att få hjälp att skriva sitt CV och även få tips och råd på vad man ska tänka på inför en anställningsintervju.

- Vi ska vara en arbetsplats för framtidens göteborgare och då vill vi bidra på vårt sätt för att skapa möjlighet för alla unga, oavsett kontaktnät, att få de bästa förutsättningarna för att starta upp sitt vuxenliv. Det är en liten insats för oss samtidigt som det är väldigt viktig för hamnens fortsatta framtid att nå rätt kompetens, säger Elvir Dzanic, VD på Göteborgs Hamn AB.

CV-stuga:
När: Onsdagen 9 mars kl 15:30-18:00
Var: Göteborgs Hamn AB, Emigrantvägen 2B, Amerikaskjulet

Bakgrund:
Jobbmässan Skarpt Läge hjälper unga vuxna 16-30 år med att hitta arbete och rätt sysselsättning genom att bland annat skapa fysiska mötesplatser med fokus på arbete och studier. Sedan starten 2014 har över 1 000 ungdomar hittat nytt jobb via Skarpt Läge-mässan. Uppföljning från senaste mässan som hölls 2020 visade att deltagarna var mycket nöjda efter besöket där över 50 procent av alla som erbjudits jobb fortfarande arbetade kvar på arbetsplatsen efter sex månader.

Pressinfo för Skarpt Läge mässa:
När: Tisdag 15 mars kl 14-17
Var: GöteborgsOperans foajé

Kontakt:
Cecilia Lööf, Head of Marketing & Communications, Göteborgs Hamn AB
Tele: 0739-50 32 97
E-post: cecilia.loof@portgot.se eller

Lotta Forsberg, grundare och initiativtagare Skarpt Läge
Tele: 0709-39 75 27 

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamn redo för metanol – kan minska fartygsutsläpp med 95%

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Ny tågpendel mellan Göteborgs hamn och Rosersberg

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Långsiktigt avtal klart med tågväxlingsoperatör i Göteborgs hamn

Läs hela artikeln