Göteborgs Hamn AB - Startsida

Terntank vann innovationspris

10:38 - 28 apr 2017 / Nyhet

Rederiet Terntank prisas för sin satsning på LNG-fartyg. Igår tilldelades de Energihamnens innovationspris, Gulddroppen.

Niklas Johansson, Tryggve Möller och Anna Nyman tar emot Gulddroppen.

Igår, på Göteborgs Hamns Energihamnsdag, belönades det Donsöbaserade rederiet Terntank med Energihamnens innovationspris, Gulddroppen.

—     Det var oväntat, men väldigt roligt. Vi vann i hård konkurrens. Vi kommer naturligtvis fortsätta att arbeta hårt för att minska vårt ekologiska fotavtryck till ett minimum, sa Tryggve Möller, vd för Tärntank Ship Management.

Terntank var nominerade för sin satsning på LNG-fartyg. Rederiet har snart fyra fartyg som drivs av flytande naturgas i sin flotta.

Även Furetank, ST1, Preem och Nynas var nominerade till priset, där vinnaren utsågs av publiken. Terntank tog hem Gulddroppen med 31 procent av rösterna.

Motivering:
Donsörederiet Terntank är en innovativ föregångare som går i bräschen för en grönare sjöfart. Det ståtliga nybygget Ternsund blev det första fartyget någonsin som bunkrades med LNG i Göteborgs Hamn. Tillsammans med sina nybyggda systrar kommer Ternsund att trafikera världshaven utan att släppa ut svavel och partiklar. Genom mod, engagemang och innovation är Terntank en förebild i utvecklingen mot framtidens sjöfart.

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamn tilldelas prestigefyllt miljöpris

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamn i täten vid COP27 när sjöfarten ska ställa om

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

LNG/batterihybridfartyg i trafik på Göteborgs hamn

Läs hela artikeln