Göteborgs Hamn AB - Startsida

Satsar på höglager

15:06 - 06 okt 2016 / Nyhet

Göteborgs Hamn AB har mark i två områden av logistikparken. Totalt kan hamnbolaget erbjuda 440 000 kvadratmeter lagringsyta i ett mycket havsnära läge. Etablering kan ske från 2017, men redan nu råder febril aktivitet här.

–  Vår del av parken ligger endast stenkast från hamnentrén. Här ska ett helt nytt logistikområde på 410 000 kvadratmeter börja byggas med start 2017.  Vi planerar att bygga någonstans mellan åtta och tio lager- och distributionsbyggnader säger Hans Simonson, fastighetschef Göteborgs Hamn AB.

Området kommer att vara spåranslutet och nås med lastbil från Hisingsleden.

Företag kan etablera sig här från 2017 och hela området står klart 2025. Det pågår febril aktivitet i området, även om det är ett litet tag kvar tills man kan sätta spaden i marken. Just nu förses området med kommunalt vatten och avlopp samtidigt som marken färdigställs för att kunna bli bebyggd.

– Vi är den enda fastighetsägare med  möjlighet att bygga höglager på 35 meters takhöjd. Det är en unik och bra möjlighet för exempelvis e-handlare eftersom deras verksamhet ofta kräver högre takhöjd, säger Hans Simonson, fastighetschef Göteborgs Hamn AB.

I den här delen av Port of Gothenburg Logistics Park planeras dessutom en rad tjänster för yrkeschaufförer, såsom  övernattningsmöjligheter, matservering, bensinstation och ett så kallat truckstop med säkra uppställningsplatser.

–  Helt färdigbyggd kommer vårt område att ha en total lagringskapacitet på 320 000 kvadratmeter. Utöver detta har vi också en tomt på 20 000 kvadratmeter precis i anslutning till hamnen, som redan nu kan bebyggas, säger Hans Simonson.

– När vi sätter igång och bygger kommer vi att anpassa oss efter våra kunders önskemål. De kan välja att hyra en hel byggnad eller enbart en del i en lagerbyggnad – vi är flexibla!, avslutar Hans Simonson.

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Godsvolymerna ökar i Göteborgs hamn - trots fortsatt pandemi

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Stena Line och Göteborgs Hamn AB skriver inriktningsavtal om flytt till Arendal

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Servicefartyg i Göteborgs Hamn byggs om till hybrid – 680 ton mindre koldioxidutsläpp

Läs hela artikeln