Göteborgs Hamn AB - Startsida

Prologis första etapp uthyrd - Logent flyttar in i mars

15:06 - 06 okt 2016 / Nyhet

Logent blir första kund att hyra in sig i Prologis del av Port of Gothenburg Logistics Park. I mars nästa år flyttar de in i den 25 500 kvadratmeter stora byggnaden.

Nu står det klart att företaget Logent blir första hyresgäst i Prologis spekulationsbygge, där de har tecknat ett hyresavtal om 25 500 kvadratmeter logistikyta.

—     Vi är mycket nöjda över att Logent har valt Prologis som hyresvärd för sin expansion i Göteborgsområdet. De har även flaggat för ett framtida behov av att växa och ta över hela första etappen av vår park, säger Johan Nihlmark, affärsutvecklare, Prologis.

Närheten till Nordens största hamn och till det stora industriklustret kring Volvo Cars och Volvo AB har lyfts fram som fördelar med läget. 

Den uthyrda ytan motsvarar 65 procent av Prologis första etapp, som omfattar två byggnader på sammanlagt 37 000 kvadratmeter. Logent kommer att hyra all yta i ena byggnaden och ungefär hälften av ytan i den andra.

—     Vi har ungefär 13 500 kvadratmeter kvar i den första etappen som vi letar hyresgäst till, säger Johan Nihlmark.

Prologis påbörjade bygget tidigare i år på spekulation och anläggningen väntas stå färdig i mars 2017. Den andra etappen i logistikparken kommer att ge ytterligare 20 000 kvadratmeter logistikyta för uthyrning.

Fakta Prologis:
Prologis är ett ledande globalt företag som utvecklar och hyr ut logistikanläggningar till mer än 5 200 kunder i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien. Prologis har hyrt ut och etablerat logistikanläggningar i Sverige sedan 2002 och har i dagsläget anläggningar med en sammanlagd yta på 370 000 kvadratmeter. 

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Godsvolymerna ökar i Göteborgs hamn - trots fortsatt pandemi

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Stena Line och Göteborgs Hamn AB skriver inriktningsavtal om flytt till Arendal

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Servicefartyg i Göteborgs Hamn byggs om till hybrid – 680 ton mindre koldioxidutsläpp

Läs hela artikeln