Göteborgs Hamn tar ledartröjan bland Europas hamnar

09:49 - 03 apr 2017 / Nyhet

Göteborgs Hamn AB:s miljöchef Edvard Molitor har utsetts till ny ordförande för The European Seaports Organisations (ESPO) hållbarhetskommitté. Ordförandeuppdraget innebär att Göteborgs Hamn tar ledartröjan bland Europas hamnar när det gäller hållbarhetsfrågor.

Edvard Molitor, miljöchef på Göteborgs Hamn AB, har utsetts till ny ordförande för den europeiska hamnorganisationen ESPO:s hållbarhetskommitté.

—     Jag känner mig hedrad av att bli utsedd till ordförande i ett av hamn- och sjöfartsnäringens viktigaste forum för hållbarhetsfrågor. Att sjöfarten utvecklas på ett ansvarsfullt sätt är oerhört viktigt för framtiden. Det finns mycket vi kan vara stolta över men det är mycket kvar att göra, sjöfarten kan och måste minska sina utsläpp, säger Edvard Molitor som leder sitt första medlemsmöte imorgon i Bryssel.

Edvard Molitor har varit miljöchef i Göteborgs Hamn AB sedan 2014. Han har många års erfarenhet av att driva maritima miljö- och klimatfrågor, bland annat från European Maritime Safety Agency, Kustbevakningen samt forsknings- och utvecklingsföretaget SSPA. 

Läs också: Göteborgs Hamn AB:s hållbarhetsredovisning

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

"Sjöfartens utsläpp kan och måste minska"

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Göteborgs Hamn återplanterar viktigt ålgräs

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Fler fartyg fick miljörabatt i Göteborgs Hamn

Läs mer