DFDS ökar trafiken till Belgien

12:55 - 31 maj 2017 / Nyhet

Det går bra för handeln mellan Sverige och Belgien. Nu sätter rederiet DFDS in ett fjärde fartyg på rutten mellan Göteborg och belgiska Gent.

Fraktfärjorna fulla. DFDS sätter in fler fartyg på deras linje till Belgien.

Allt mer gods transporteras mellan Sverige och Belgien. Det har lett till att det danskägda roro*-rederiet DFDS sätter in ytterligare ett fartyg på rutten mellan Göteborg och Gent. Rederiets fartyg kommer att avgå åtta gånger i veckan i båda riktningarna.

—     Vi har tre av våra största fartyg på linjen, men trots det har alla däck varit fullastade. Vi har därför beslutat att utöka kapaciteten och skapa utrymme för ökande volymer, säger rederiets vice president och route director Morgan Olausson.

DFDS trafikerar Gothenburg Roro Terminal i Göteborgs Hamn.

I augusti sätts fartyget Ark Germania in på linjen som avgår från Gothenburg Roro Terminal. Ombord finns plats för 190 trailers och 150 bilar.

Fordonsindustrin en stor kund
På linjen transporteras bland annat fordon, industrikomponenter, stål och skogsprodukter. Bland rederiets största kunder finns Volvo Cars, AB Volvo, Scania, DSV och DFDS Logistics.

Upptagningsområdet omfattar hela BeNeLux-området, Tyskland och Frankrike. Många svenska exportvaror lastas också om i belgiska hamnar för vidare transport till andra marknader.

20 avgångar per vecka
Förutom DFDS trafikerar även rederierna Svenska Orient Linien (SOL) och CLdN Belgien, via hamnarna i Antwerpen och Zeebrugge. Göteborgs Hamn har nu totalt 20 anlöp till och från Belgien varje vecka. 

 

*Roro står för roll on/roll off och är trailers och annat rullande gods som fraktas på fraktfärjor. 

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Volvo Ocean Race närmar sig Göteborgs hamn

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamns godsvolymer för årets första kvartal klara

Läs mer
newspage.MainImageAlt

Historiska Amerikaterminalen återinvigd och klar

Läs mer