Göteborgs Hamn AB - Startsida

Bockasjö bygger åt Volvo Cars

13:28 - 02 mar 2017 / Nyhet

Bockasjö växer på Hisingen i Göteborg. Nu har de tecknat avtal med Volvo Cars och ska bygga en helt ny logistikbyggnad åt biljätten i Port of Gothenburg Logistics Park.

Här, i Bockasjös del av Port of Gothenburg Logistics Park, uppför Bockasjö e

Nu står det klart att Bockasjö, en av Sveriges ledande fastighetsutvecklare, har tecknat avtal med Volvo Cars om att uppföra en ny logistikbyggnad i Port of Gothenburg Logistics Park. Volvo Cars kommer att hyra en 26 350 kvadratmeter stor byggnad.

Den nya logistikbyggnaden färdigställs i två etapper. Den första etappen är klar till sommaren, och den andra blir klar våren 2018.

Fler byggnader på gång
Byggnaden är den andra av fem planerade byggnader som Bockasjö bygger i Port of Gothenburg Logistics Park. Den första byggnaden är under uppförande och ska stå klar till sommaren. Vem som kommer att hyra in sig där står ännu inte klart.

—     Behovet av moderna, effektiva och miljöcertifierade logistikbyggnader ökar starkt. Äldre och mindre logistikbyggnader byts ut till större. Dessutom växer e-handeln med cirka 30 procent per år och fler varuägare väljer att outsourca lagerfunktionen, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.          

Totalt utvecklar Bockasjö 300 000 kvadratmeter mark för lager- och logistikändamål i den hamnnära logistikparken. 

Läs mer: Port of Gothenburg Logistics Park

Fler nyheter

newspage.MainImageAlt

Större satsning i år på segling och jobb för unga i Gårdsten

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs Hamn AB undersöker möjligheter att driva inlandsterminal

Läs hela artikeln
newspage.MainImageAlt

Göteborgs hamn växer – markförvärv klart i Ytterhamnarna

Läs hela artikeln