Bild: Pinto, Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2018

Den 14 juni seglar tävlingsbåtarna in i Göteborgs hamninlopp för det sista stoppet innan målgången i Haag, detta efter åtta tuffa månaders kappsegling till sjöss. Under stoppet i Göteborg ställs det till med folkfest i Frihamnen och här är Göteborgs Hamn AB är en av huvudarrangörerna.

Under race-dagarna kommer göteborgarna att få uppleva en härlig folkfest mitt i stadens hjärta. Göteborgs Hamn är Main Partner för årets upplaga av Volvo Ocean Race, en koppling som känns naturlig då Volvofabriken ligger precis vid hamnen som har skeppat bilarna ut i världen sedan starten.

Tävlingen, som ofta kallas världens tuffaste seglingstävling, startade från hemmahamnen i Alicante den 22 oktober 2017. 

I Race Village kommer Göteborgs Hamn finnas på plats  med allehanda aktiviteter för både stora och små.

Göteborgs Hamn kommer finnas på plats i Race Village hela eventveckan. Även detta år kommer Göteborgs Hamn AB att ha sin monter i Göteborgs Stads paviljong tillsammans med delar av Göteborgs Stad och andra kommunala bolag. I år har vi på Göteborgs Hamn AB tagit fasta på Götreborgs Stads tema för år 2018: ”Go Global - här finns hela världen och vi välkomnar hela världen” och gjort en egen tolkning av detta som går att känna igen i vår monter. Vår främsta fokus i årets monter ligger på Kina som ett viktigt land för utbyte av handel, både genom import och export. Genom vår monter kommer vi visa utbytet mellan Kina och Sverige som inkluderar varor som återfinns i både svenska och kinesiska hem.

På evenemangsområdet kan du uppleva både målgång och start på sista avgörande etappen som går till Haag i Holland. Det poänggivande Inportracet utanför Älvsborgs fästning sker den 17 juni kl 14. Målgång i Haag är beräknad 24-25 juni. Båtarna lämnar Göteborg den 21 juni  2018, kl 13-14. Det kommer att finnas en hel del aktiviteter även för personer som inte är seglingsintresserade. På scen uppträder artister som skall passa både stora och små och det kommer att finnas mat, utställningar och prova-på aktiviteter.


Race Village är öppet för alla och har fri entré alla evenemangsdagar 14-21 juni! 

Göteborgs Hamn kommer finnas på plats i Race Village i Frihamnen.

Det här blir trettonde omgången av Volvo Ocean Race, och den fjärde gången som Göteborg är värdstad. 

Återkom till denna sida för fortlöpande information om Göteborgs Hamns evenemang i samband med Volvo Ocean Race.

Vill du veta mer om hur Göteborgs Hamn satsar på Volvo Ocean Race?

Kontakta Susanne Hansson som projektleder arbetet med hamnens satsning på Volvo Ocean Race.

Susanne Hansson

Susanne Hansson

Promotion & Exhibition Manager

+46 31 368 77 25