Goteborgshamn.se

DET ÄR VI SOM BYGGER PARKEN

På den här sidan kan du bekanta dig med oss som är redo att bygga lager helt utifrån dina önskemål. Vi som finns i parken är Bockasjö, Castellum, Göteborgs Hamn AB, NCC och Prologis. Läs mer om oss som ska bygga parken och hur våra tankar går.

Visa partner
  • GoteborgsHamn
  • Bockasjo
  • Castellum
  • Prologis
  • NCC

VÅRA FÖRSTA LAGERBYGGNADER ÄR REDAN UTHYRDA

Prologis planerar att bygga upp till tre högmoderna logistikbyggnader i parken som blir anpassade efter våra kunders behov. Här kan import- och logistikföretag etablera sig i Sveriges bästa logistikläge.

JOHAN NIHLMARK, AFFÄRSUTVECKLARE, PROLOGIS:

– Vi har redan byggt två lagerbyggnader. Vi kan bygga tre byggnader för upp till sju kunder i parken och den första etappen står redan klar med inflyttade hyresgäster. Totalt förfogar Prologis över en yta på 130 000 kvadratmeter.

Närmare 90 procent av Prologis totala fastighetsinnehav ligger i närheten av hamnar, flygplatser eller etablerade logistikklusterområden.

–  Vi ser stora möjligheter med vår etablering i Port of Gothenburg Logistics Park. Inte minst för att Skandinaviens största hamn ligger här. Hamnen erbjuder stora möjligheter i och med sitt breda linjeutbud till mer än 130 destinationer runt om i världen. Den strategiska närheten till stora industrikluster gör dessutom den nya logistikparken till ett perfekt läge för leverantörer inom bilindustrin.

Förbindelserna till Port of Gothenburg Logistics Park är goda. Logistikparken nås enkelt via väg 155, som dessutom ansluter till både E6, E45 och E20.

–  Dessutom är tågförbindelserna till och från Göteborgs Hamn så goda att de som etablerar sig i parken lätt kan sprida sitt gods vidare från lager  ut till den skandinaviska marknaden.


Om Prologis: Prologis är ett ledande globalt företag som utvecklar och hyr ut logistikanläggningar till mer än 5 200 kunder i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien. Prologis har hyrt ut och etablerat logistikanläggningar i Sverige sedan 2002 och har i dagsläget anläggningar med en sammanlagd yta på 396 000 kvadratmeter.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss