Goteborgshamn.se

DET ÄR VI SOM BYGGER PARKEN

På den här sidan kan du bekanta dig med oss som är redo att bygga lager helt utifrån dina önskemål. Vi som finns i parken är Bockasjö, Castellum, Göteborgs Hamn AB, NCC och Prologis. Läs mer om oss som ska bygga parken och hur våra tankar går.

Visa partner
  • GoteborgsHamn
  • Bockasjo
  • Castellum
  • Prologis
  • NCC

VI SKA BYGGA HÖGLAGER

Göteborgs Hamn AB har mark i två områden av logistikparken. Totalt kan hamnbolaget erbjuda 320 000 kvadratmeter lagringsyta i ett mycket havsnära läge.

CLAES SUNDMARK,  VICE PRESIDENT BUSINESS AREA CARGO:

–  Den mellersta delen av Port of Gothenburg Logistics Park ligger ett stenkast från hamnentrén. Här ska ett helt nytt logistikområde på 410 000 kvadratmeter börja byggas med start 2018.  På området finns plats för åtta till tio lager- och distributionsbyggnader. Här finns också möjlighet att bygga höglager på 35 meter.

Dessutom planeras en rad tjänster för yrkeschaufförer, till exempel övernattningsmöjligheter, matservering, bensinstation och ett så kallat truckstop med säkra uppställningsplatser.

Göteborgs Hamns del av logistikparken kommer att vara spåransluten.

Logistikföretag kan etablera sig här från 2018 och hela området planeras stå klart 2025.

–  När vår del av logistikparken är  helt färdigbyggt kommer området ha en total lagringskapacitet på 320 000 kvadratmeter. Utöver detta har vi dessutom en tomt i precis anslutning till hamnen, som redan nu kan bebyggas.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss