2015-11-05

Välkommen till Göteborg!

Hej alla läsare och välkomna till vårt nya nyhetsbrev! Avsändare är vi som är fastighetsägare i den nya logistikparken Port of Gothenburg Logistics Park, det vill säga Göteborgs Hamn, Prologis, NCC, Bockasjö och Eklandia. Vi har ett nystartat, och säkert för logistik-Sverige ganska unikt, samarbete. Vi äger olika delar av parken, men har ändå gått samman för att berätta om den på ett samlat sätt.

Jag känner mig stolt över den park som nu växer fram!  Äntligen finns det bra möjligheter för dig som vill etablera lager- och logistikverksamhet precis i hamnens närhet. En miljon kvadratmeter i ett område där det tidigare varit brist på logistikmark.

Vad har vi då att erbjuda? Ja, närheten till Nordens största hamn har sina fördelar. 30 procent av landets utrikeshandel passerar här, jämnt fördelat mellan export och import.  Vi har ett linjeutbud med direktlinjer till och från exempelvis Asien, Mellanöstern, Nordafrika och Nordamerika till Göteborg. Direktlinjerna innebär att varor kan importeras och exporteras utan omlastning i någon annan hamn. Dessutom har vi en mycket tät trafik inom Europa.

Jag skulle också vilja påstå att du får goda grannar. Här finns ett hamnkluster med ett brett utbud av logistiktjänster. Göteborgsregionen har blivit utsedd till Sveriges bästa logistikläge många år i rad och en anledning är den kompetens och det kunnande som finns här.  

Jag hoppas att du blir nyfiken på Port of Gothenburg Logistics Park. Hör gärna av dig till oss eller till någon av de andra fastighetsägarna för mer information. Vi kommer också att ordna träffar här i Göteborg där du både får se hamnen och den nya parken på nära håll. Vill du bli inbjuden? Hör av dig så vi inte missar ditt namn!

Med dessa ord vill jag önska dig en trevlig läsning!

Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss