2016-04-12

Parken växer när NCC bygger nytt - första kunden flyttar in i december

Vid Göteborgs Hamn, i landets mest attraktiva läge för logistik, bygger NCC en miljöcertifierad och energieffektiv logistikbyggnad. Företaget Brandon, som ägs av Puma, är första hyresgästen och har tecknat ett hyresavtal om 3 301 kvadratmeter. Brandon flyttar in redan i december.

– Vi finns redan idag nära Göteborgs hamn men letade modernare och mer energieffektiva lokaler. NCC:s logistikbyggnad får också högt i tak. Det innebär att vi kan förvara stor volym gods per kvadratmeter, säger Mathias Andreasson, logistikchef på Brandon.

Det Pumaägda företaget Brandon designar och utvecklar butiksmaterial och kringprodukter för internationella företag och varumärken. Produkterna tillverkas och importeras ofta från Asien och distribueras sedan över hela världen.

Brandon har ett starkt fokus på effektiv logistik och hållbarhet. Företaget valde NCC:s logistikbyggnad delvis på grund av att NCC arbetar med det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Plats för fler hyresgäster
Brandon hyr 3 301 kvadratmeter i den nya byggnaden och flyttar in i december. Totalt omfattar fastigheten cirka 9 700 kvadratmeter, vilket alltså innebär att det kommer att finnas plats för fler hyresgäster.

– Vi ligger i slutförhandling med ytterligare en kund, som är intresserad av hela den kvarvarande ytan. Vi har dock fler intressenter som kan vara ensamma tagare, eller så delas ytan upp i två ytterligare delar, säger Maria Björsander, kundansvarig logistik på NCC.

Den resterande delen byggs som den del Brandon hyr, det vill säga med 11,7 meter fri takhöjd, fem tons golvbärighet, vädersäkrade portar och väl tilltagen lastgård.

Även nästa hyresgäst efter Brandon kan räkna med snabb inflyttning i de kvarvarande dryga 6 000 kvadratmetrarna om så önskas.

– Ja, det går att få tillträde kring årsskiftet. Eftersom bygget är i full gång beror det mest på hur snabb hyresgästen är i det här läget, säger Maria Björsander.

 

Fakta NCC:

NCC är ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag. Bolaget utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar. NCC Property Development utvecklar och säljer kommersiella fastigheter på definierade tillväxtmarknader i Norden. Verksamheten fokuserar på hållbara kontors-, handels- och logistikfastigheter i bra lägen.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss