2017-03-03

Ny kombiterminal intill logistikparken

Just nu byggs en ny kombiterminal intill Port of Gothenburg Logistics Park. Den nya terminalen blir ett nav för flera olika transportsystem. Här kommer gods från logistikparken snabbt och effektivt kunna distribueras till slutkunderna i Sverige och Norge.

I december ska trafiken till den nya kombiterminalen i Göteborgs Hamn starta. Kombiterminalen byggs intill hamnens roro-terminaler, ett stenkast från Port of Gothenburg Logistics Park.

—     Vi kommer att skräddarsy transportsystem för kunder, samtidigt som vi också ska ha ett antal färdiga logistiska upplägg att välja mellan. Till exempel dagliga kombitåg till flera regioner runt om i Sverige och Norge, säger Thord Sandahl, vd på Sandahlsbolagen som kommer att driva den nya terminalen.

Läs också: Sandahlsbolagen ska driva nya kombiterminalen

För kunderna i Port of Gothenburg Logistics Park innebär det ökade möjligheter att snabbt och effektivt distribuera sitt gods till slutkunderna runt om i Sverige och Norge.

Mycket att välja på
I den nya terminalen kommer både containrar och trailers att hanteras. Kunden kommer att kunna välja mellan flera olika lastbärare och transportslag så som tåg eller lastbil.

—     Den nya kombiterminalen blir en väldigt bra service till lagerkunderna i logistikparken. Kunderna får ett smörgåsbord av olika tjänster att välja mellan. Det lär minska varuägarnas transporttider väsentligt, säger Stig-Göran Thorén, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn AB.

Effektivt och klimatsmart
Att frakta gods på järnvägen är ett effektivt och miljöklokt alternativ. Ett godståg motsvarar ungefär 30 lastbilar på vägarna.

Nu byggs också Hamnbanan, järnvägen som förbinder Göteborgs Hamn med landets järnvägsnät, ut till dubbelspår vilket ökar kapaciteten ytterligare för godståg till och från hamnen.

Trafikstart i december
Bygget av kombiterminalen sker i två etapper. Den första etappen är klar i december. Då tar Sandahlsbolagen plats. Fullt utbyggd är terminalen 2019–2020.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss