2016-04-14

Ny fartygslinje mellan Danmark och Sverige

Det luxemburgska rororederiet CLdN fortsätter sin satsning på Göteborgs Hamn. Nyligen startade rederiet en ny trafik mellan Danmark och Göteborgs Hamn för importgods till Sverige. Den nya förbindelsen innebär också bättre godstransporter mellan Sverige, Norge, Island och Färöarna.

CLdN har börjat anlöpa danska Hirtshals en gång i veckan på väg sin väg från Zeebrugge i Belgien till Göteborgs Hamn.

– Sverige är en av Danmarks största exportmarknader. Det här nya anlöpet kopplar ytterligare en dansk hamn till Göteborg och ökar frekvensen på avgångarna, vilket gör förutsättningarna för den dansk-svenska handeln ännu bättre, säger Jacob Minnhagen, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn.

Öppnar för nordliga importhamnar
Det nya anlöpet från Danmark innebär dessutom nya importmöjligheter till Sverige från en rad hamnar i Norge, samt på Island och Färöarna.

Hirtshals har regelbundna anlöp från de stora norska godsnaven i Kristiansand, Larvik, Bergen, Langesund och Stavanger, såväl som hamnarna i Seydisfjordur på Island och Torshavn på Färöarna.

I Hirtshals kan alltså gods från dessa hamnar lastas om för vidare skeppning mot Göteborgs Hamn.

– Det innebär ett snabbt och enkelt sätt att importera från dessa nordliga hamnar vilket breddar Göteborgs Hamns erbjudande ytterligare, säger Jacob Minnhagen.

Fakta:

CLdN:s trafik mellan Zeebrugge och Göteborg avgår fem gånger i veckan med ankomst i Göteborg tisdag, onsdag, fredag söndag och måndag. Tisdagsanlöpet är det som numera går via Hirtshals.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss