2016-06-22

Eklandia bygger behovsanpassat i norra delen av parken

I Sveriges bästa logistikläge nära Skandinaviens största hamn och med utmärkta förbindelser till storstadsregionerna planerar Eklandia sin del av Port of Gothenburg Logistics Park.

Med en tomtyta om 127 000 kvadratmeter och en möjlig lokalyta på 65 000 kvadratmeter för en eller flera byggnader, skapar Eklandia goda förutsättningar för logistik, lager eller industri i norra delen av Port of Gothenburg Logistics Park.

– Ett perfekt läge för leverantörer till fordonsindustrin eller verksamheter som hanterar mycket gods via hamnen, säger Stefan Vilhelmsson, ansvarig uthyrare på Eklandia.

Nya projekt, som Hisingen Logistikpark, utvecklar Eklandia i samarbete med sina framtida hyresgäster för att lokalerna verkligen ska möta aktuella behov. Och skulle de förändras över tid kan man nästan alltid erbjuda en ny lösning som passar.

– Grundtanken är att bygga två separata byggnader i två etapper, men vid önskemål kan även allt byggas vid samma tillfälle. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under 2017. Vi har ett flexibelt erbjudande och det finns möjligheter att anpassa ytorna utifrån respektive hyresgästs behov.
 
Etableringen i Port of Gothenburg Logistics Park stärker Eklandias närvaro ytterligare på Hisingen och gör det möjligt för fastighetsbolaget att erbjuda hyresgäster långsiktiga lösningar i ett svårslaget läge.

– Den nya logistikparken ger möjligheter som inte funnits tidigare. Storskaliga etableringar så nära Nordens största hamn med Sveriges nav för fordonsindustri runt knuten och samtidigt närheten till centrala Göteborg gör läget helt unikt, säger Stefan Vilhelmsson.

– Det blir väldigt spännande att se hur hela Port of Gothenburg Logistics Park tar form de kommande åren. Allt hänger ihop med den planerade utvecklingen av Göteborgs Hamn, en utveckling som gör läget mer och mer intressant för varje år som går.

Fakta:
Eklandia ingår i Castellum-koncernen som är ett av Sveriges ledande börsnoterade fastighetsbolag och landets största ägare av fastigheter för lager och logistik. Eklandia äger drygt 90 kommersiella fastigheter med en uthyrningsbar yta om 580 000 kvadratmeter, varav cirka 300 000 kvadratmeter för lager och logistik. Det gör dem till Göteborgsregionens största ägare av lager- och logistikfastigheter.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss