2017-11-05

Drönarbilder: Se parken växa fram

Bara ett och ett halvt år har gått sedan Göteborgs Hamn, NCC, Bockasjö, Prologis och Castellum släppte nyheten att de tillsammans bygger en helt ny logistikpark i anslutning till hamnen. Redan nu är fem logistikbyggnader klara och ytterligare tre är under byggnation.

Hela parken är 1 miljon kvadratmeter stor och ligger intill Göteborgs Hamn. Parken består av tre delar. Nedanstående bilder är tagna i slutet av september eller början av oktober 2017.

Precis vid hamnentrén finns ett område på omkring 240 000 kvadratmeter där NCC och Göteborgs Hamn AB finns som fastighetsägare (nedan).

Den mellersta delen av Port of Gothenburg Logistics Park ligger ett stenkast från hamnentrén. Här finns 410 000 bebyggelsebara kvadratmeter. På området finns plats för åtta till tio lager- och distributionsbyggnader. Här finns också möjlighet att bygga höglager på 35 meter. (Nedan).

 

I norra delen av parken finns en yta på cirka 500 000 kvadratmeter. Här erbjuder Bockasjö, Castellum och Prologis logistikfastigheter. Några byggnader är redan byggda och fler är på gång. (nedan).

 

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss