2017-06-13

DFDS ökar trafiken till Belgien

Det går bra för handeln mellan Sverige och Belgien. Nu sätter rederiet DFDS in ett fjärde fartyg på rutten mellan Göteborg och belgiska Gent.

Allt mer gods transporteras mellan Sverige och Belgien. Det har lett till att det danskägda roro*-rederiet DFDS sätter in ytterligare ett fartyg på rutten mellan Göteborg och Gent. Rederiets fartyg kommer att avgå åtta gånger i veckan i båda riktningarna.

— Vi har tre av våra största fartyg på linjen, men trots det har alla däck varit fullastade. Vi har därför beslutat att utöka kapaciteten och skapa utrymme för ökande volymer, säger rederiets vice president och route director Morgan Olausson.

I augusti sätts fartyget Ark Germania in på linjen som avgår från Gothenburg Roro Terminal. Ombord finns plats för 190 trailers och 150 bilar.

Fordonsindustrin en stor kund
På linjen transporteras bland annat fordon, industrikomponenter, stål och skogsprodukter. Bland rederiets största kunder finns Volvo Cars, AB Volvo, Scania, DSV och DFDS Logistics.

Upptagningsområdet omfattar hela BeNeLux-området, Tyskland och Frankrike. Många svenska exportvaror lastas också om i belgiska hamnar för vidare transport till andra marknader.

20 avgångar per vecka
Förutom DFDS trafikerar även rederierna Svenska Orient Linien (SOL) och CLdN Belgien, via hamnarna i Antwerpen och Zeebrugge. Göteborgs Hamn har nu totalt 20 anlöp till och från Belgien varje vecka.

Se grafik: Göteborgs Hamns världsomspännande linjenät

 

*Roro står för roll on/roll off och är trailers och annat rullande gods som fraktas på fraktfärjor.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss