Goteborgshamn.se

OM LOGISTIKPARKEN

I detta attraktiva läge har det länge varit brist på logistikmark, men nu växer en park på en miljon kvadratmeter fram endast tio minuter från kajkanten. Här kan du etablera lager- och logistiktjänster utifrån dina behov.

Du får goda grannar

Här blir du en del av ett stort hamnkluster, vilket gör din affär trygg och långsiktig.

Granne med den nya parken finns ett redan etablerat logistikområde i Arendal. Här finns export- och importlager, omlastningsterminaler med mera. Att Göteborgs Hamn är granne med Volvo gör dessutom läget utmärkt för logistiktjänster riktade mot bilindustrin. Port of Gothenburg Logistics Park har ett utmärkt läge för dig som importerar gods till den skandinaviska marknaden. 

I och med hamnens breda linjeutbud har du möjlighet att få till importgods till Sverige i stort sett precis när du vill. Att Port of Gothenburg Logistics Park dessutom har ett strategiskt läge nära alla stora Europavägar gör att du har en snabb och enkel distributionskedja ut till hela Skandinavien.

Parkens tre delar

Hela parken är 1 miljon kvadratmeter stor och den ligger precis intill Göteborgs Hamn. Från kajkanten till lagret tar det endast 10 minuter.

Parken består av tre delar. Precis vid hamnentrén finns ett område på omkring 240 000 kvadratmeter där NCC och Göteborgs Hamn AB finns som fastighetsägare.

I områdets mellersta del ligger en ungefär 400 000 kvadratmeter stor yta där Göteborgs Hamn AB är fastighetsägare.

I norra delen av parken finns en yta på cirka 500 000 kvadratmeter. Här erbjuder Bockasjö, Eklandia och Prologis logistikfastigheter. 

Ok, men när kan man flytta in?

Delar av parken har redan fått hyresgäster, till exempel DB Schenker Logistics och däckimportören Amring som har stora lager precis i anslutning till hamnentrén.

Övriga delar av parken kommer att bebyggas i takt med efterfrågan. År 2025 beräknas parken vara helt färdigbyggd.

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss