Goteborgshamn.se

1 000 000 MÖJLIGHETER NÄRA GÖTEBORGS HAMN

Nu byggs det en helt ny logistikpark precis i anslutning till Göteborgs Hamn - Port of Gothenburg Logistics Park.

I detta attraktiva läge växer det nu fram en 1 miljon kvadratmeter stor park fram endast tio minuter från kajkanten. Här kan du etablera lager- och logistiktjänster utifrån dina behov. 

Vi är flera markägare som erbjuder logistik- och lagermöjligheter i logistikparken. Tillsammans har vi kapacitet att bygga lokaler om totalt 500 000 kvadratmeter. Samtliga blir moderna, högkvalitativa byggnader enligt senaste miljöstandard. 

Göteborgs Hamn AB i samarbete med:
Bockasjö, Castellum, NCC och Prologis

När du flyttar in i Port of Gothenburg Logistics Park blir du granne med Skandinaviens största hamn. Här passerar 30 procent av Sveriges utrikeshandel. Varje vecka anländer över 100 fraktfartyg med gods från hela världen.

Göteborg har utsetts till Sveriges bästa logistikläge i över ett decennium. Det centrala läget i Skandinavien är ett tungt vägande skäl. Tack vare kanske landets bästa access till effektiva landförbindelser via både väg och järnväg kan du lita på snabba flöden och leverans var som helst i Skandinavien inom 12-48 timmar.

Här blir du en del av ett stort hamnkluster, vilket gör din affär trygg och långsiktig. Granne med den nya parken finns ett redan etablerat logistikområde i Arendal. Här finns import- och exportlager, omlastningsterminaler med mera. Att Göteborgs Hamn är granne med Volvo gör läget utmärkt för logistiktjänster riktade mot bilindustrin.

Varför Göteborgs Hamn?

Göteborg har utsetts till Sveriges bästa logistikläge i över ett decennium. Det centrala läget i Skandinavien är ett tungt vägande skäl. 70 procent av Skandinaviens totala industri och befolkning finns inom en radie av 500 km från Göteborg. Den cirkeln inkluderar de tre huvudstäderna Oslo, Stockholm och Köpenhamn.

Läs mer här

Port of Gothenburg Logistics Park

Vi är flera markägare som erbjuder lager- och logistikmöjligheter i parken. Förutom Göteborgs Hamn AB finns NCC, Bockasjö, Prologis och Eklandia på plats. Tillsammans har vi kapacitet att bygga lokaler om totalt 500 000 kvadratmeter. Samtliga blir moderna, högkvalitativa byggnader enligt senaste miljöstandard.

Läs mer här

Från kaj till lager på 10 minuter

Nu byggs det en helt ny logistikpark precis i anslutning till Göteborgs Hamn - Port of Gothenburg Logistics Park. Du kanske vill flytta in i parken? Här kan du bekanta dig närmare med oss som ska bygga parken.

Läs mer om samarbetet

Vi sätter spaden i marken i januari 2016

– Vi har redan börjat bygga. Vi kan bygga tre byggnader för upp till sju kunder i parken och de första hyresgästerna har redan flyttat in. Totalt förfogar Prologis över en yta på 130 000 kvadratmeter.

Johan Nihlmark Affärsutvecklare, Prologis

Prologis

Vi ska bygga höglager

– Göteborgs Hamn AB har 440 000 kvadratmeter i parken, varav 20 000 är tillgängliga idag och 420 000 finns i ett område som kan bebyggas från 2018. Vi har möjlighet att bygga riktiga höglager på upp till 35 meter och har dessutom spåranslutning i vår del av parken.

Claes Sundmark Vice President Business Area Container, Roro & Rail, Göteborgs Hamn

Göteborgs Hamn

Hos oss kan du snabbt flytta in

– Vår del av parken är 220 000 kvadratmeter. Precis vid hamnentrén bygger vi BEEAM-certifierade, energieffektiva lagerbyggnader utifrån efterfrågan. Våra byggnader kan bli allt mellan 3 000 till 30 000 kvadratmeter. Vår intention är att uppföra tre byggnader i parken, där varje byggnad har en eller flera hyresgäster. Intresserade kan flytta in redan 8-12 månader efter tecknat hyresavtal.

Maria Björsander kundansvarig logistik, NCC

NCC

Vi är flexibla

– Vi har påbörjat första etappen om 26 000 kvadratmeter där vi uppför en flexibel och toppmodern logistikanläggning som kan delas in i mindre enheter från 6 000 kvadratmeter. Anläggningen beräknas vara färdigställd första kvartalet 2018.

Stefan Vilhelmsson ansvarig uthyrning, Castellum

Castellum

Vi satsar på fem stora byggnader

– Vi erbjuder 311 000 kvadratmeter i den nya logistikparken, med kapacitet att uppföra fem större byggnader på totalt 160 000 kvadratmeter. Vi är igång och bygger våra två första fastigheter och satsar på en så kort tillträdestid som möjligt.

Joakim Hedin vd, Bockasjö

Bockasjö

Är du intresserad av att hyra lager i Port of Gothenburg Logistics Park?

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Kontakta oss