Göteborgs Hamn AB - Startsida

Hamndagen 2019

på GöteborgsOperan den 3 oktober kl 13.15

Den 3 oktober är det dags för Hamndagen på GöteborgsOperan, fylld med inspirerande talare och givande möten. Dessutom god mat och härlig underhållning. Väl mött!

Elvir Dzanic, VD, Göteborgs Hamn AB

Observera att du måste ha fått en personlig inbjudan till eventet för att anmäla dig.

Program Registrering 12.30 - 13.15
Pernilla Warberg Pernilla Warberg som är moderator inleder dagens program.

Pernilla Warberg är moderator, konferencier och sångerska med bakgrund bland annat som marknadschef på GöteborgsOperan.

Elvir Dzanic Möt Göteborgs Hamn AB:s nya VD!

Efter tre år i USA kom Elvir Dzanic i somras tillbaka till Sverige med uppdraget att ta över rodret som ny VD för Göteborgs Hamn AB. I ett samtal med Pernilla Warberg berättar Elvir om sin bakgrund, vem han är, varför han valde att ta sig an uppdraget, vad han vill åstadkomma, vad som är på gång i hamnen och inte minst vilka särskilda fokusområden som gäller för Hamnbolaget framåt.

Anna Stellinger Brexit – vad vet vi egentligen?

Drygt 3 år efter folkomröstningen i Storbritannien är det fortfarande oklart exakt hur brexit kommer att genomföras. Men klart är att förutsättningarna för vår handel mellan Sverige och Storbritannien kommer att förändras. Anna Stellinger, generaldirektör för Kommerskollegium, resonerar kring hur import och export kan påverkas på kort och lång sikt

Henrik Jönsson Allting du känner till är redan omodernt: att frodas i AI-eran

Henrik Jönsson är entreprenören som blev YouTuber. Under denna föreläsning kommer han att börja med en allmän introduktion till teknisk utveckling och förklaring av vad AI är, för att sedan avslöja vad som är på gång i framtiden. Henriks föreläsning är en tankeställare där han tillsammans med bilder och filmklipp berättar om AI-projekt som nu utvecklas, och hur drastiskt de kommer att påverka hela vårt samhälle. The good, the bad and the ugly.

15:00-15:30 Bensträckare, fika
Joachim Frykberg Hur Jula hanterar sin kraftfulla tillväxtstrategi med nytänkande för hållbar logistik

Joachim Frykberg, VD för Jula presenterar hur företagets unika och hållbara logistiksatsning har byggts upp. Denna innefattar uppbyggnad av en tågpendel på endast 12 mil samt hantering av långa fordon och en ny logistik hub i Skaraborg.

Jesper Rönndahl Hej Framtiden!

Komikern Jesper Rönndahl använder all sin kunskap om vetenskap, historia och populärkultur. Helt oblygt förutsäger han vad som kommer att hända imorgon, om tio , hundra och hundratusen år. Tex hur kommer det att se ut på stan när vi övervunnit tyngdkraften? Varför vill alla ha flygande bilar? Hur pratar vi med varandra om tio år? Vad kommer efter hologramtelefonen? Hur känns det att bli teleporterad? Kommer Lilla huset på prärien tillbaka? Aldrig förr har framtiden varit roligare.

17.00-19.00 Mingel & Mat
19.00-22.00 Föreställning
Den hemlöse pojken Oliver Twist lever ett hårt liv. Han kastas mellan människor och nya situationer, hopp och förtvivlan. Så snart en vänlig själ dyker upp händer något som tvingar honom tillbaka ner på botten igen. Men även där finns värme och godhet, om än i tvetydig skepnad. Som den luttrade Nancy, som riskerar sitt liv för att hjälpa Oliver. Och råskinnet Fagin, ledare för det kriminella gäng som Oliver luras in i. Vem går att lita på? Musikal av Lionel Bart. Fredrik Benke Rydmans version av den klassiska Dickens-musikalen.