Göteborgs Hamn AB - Startsida

Ingenjör? Du har kommit rätt!

Visste du att Göteborgs Hamn AB är en arbetsplats för ingenjörer? I Nordens största hamn pågår en febril verksamhet dygnet runt, året runt.

Fartyg från hela världen anlöper våra kajer, lastbilar och tåg anländer till hamnen i en strid ström och miljontals ton gods importeras och exporteras. Infrastrukturen i hamnen måste leva upp till både dagens och morgondagen behov. Och det kräver ingenjörer som tänker stort och nytt – som är ingenjörer nog att anta utmaningen att vara med och stärka och utveckla Nordens största hamn. 

Havsnära utmaningar

På Göteborgs Hamn AB arbetar du dagligen i en havsnära miljö som bjuder på upplevelser och utmaningar du inte finner någon annanstans. Salt, väder och vind skapar unika förutsättningar som kräver nytänkande och innovativa lösningar för att våra marina konstruktioner ska vara långsiktigt hållbara. Vi testar nya lösningar och är ofta branschledande med ny teknik.

Som ingenjör i hamnen har du ett helhetsansvar från start till mål. Du arbetar med flera uppdrag samtidigt och leder både stora och lite mindre projekt. 

/

Hamnen växer

Just nu är hamnen inne i en kraftig expansionsfas. Nya godsterminaler ska byggas, en helt ny logistikpark växer, farleder fördjupas – för att nämna några exempel. I samtliga projekt har du som ingenjör en nyckelroll. Se hur hamnen växer här.

En minst lika viktig del av jobbet är att hålla hamnen i trim – kajer, terminaler, rör, vägar, spår, hamnbassänger, pållare under vatten  – ja i stort sett all infrastruktur behöver ser över och underhållas. Med innovativt tänk strävar vi efter att hitta de absolut bästa metoderna för underhåll.

Schyssta villkor

Göteborgs Hamn AB är ett kommunalt bolag med bra anställningsvillkor. Här kan du utvecklas i en kreativ och trivsam miljö där samverkan, hållbarhet, innovation och pålitlighet är våra ledord.