11 apr 2017 / Pressmeddelande

Lönsamt gå på djupet i Göteborg Hamn

Djupare farleder i Göteborgs Hamn är en lönsam investering för samhället. Varje investerad krona ger fyra tillbaka, visar en ny analys från Trafikverket. Det gör investeringen till en av de mest lönsamma satsningarna på infrastruktur i Sverige.

Läs mer
Ankomster

Nästa ankomst: 09:15

STENA SCANDINAVICA

Fler ankomster
Avgångar

Nästa avgång: 09:10

STENA DANICA

Fler avgångar
03 apr 2017 / Nyhet

Göteborgs Hamn tar ledartröjan bland Europas hamnar

Göteborgs Hamn AB:s miljöchef Edvard Molitor har utsetts till ny ordförande för The European Seaports Organisations (ESPO) hållbarhetskommitté. Ordförandeuppdraget innebär att Göteborgs Hamn tar ledartröjan bland Europas hamnar när det gäller hållbarhetsfrågor.

Läs mer
28 mar 2017 / Nyhet

Svensk utrikeshandel ökar

Sveriges utrikeshandel med varor ökade under förra året jämfört med 2015, enligt en ny rapport från Kommerskollegium. Varuexporten ökade med 1,1 procent och varuimporten med 3,2 procent, jämfört med 2015.

Läs mer
28 mar 2017 / Nyhet

Ökad tågtrafik från Göteborgs Hamn till Stockholm och Gävle

Green Cargo fortsätter satsa på Göteborgs Hamn. I april utökar de tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholmsregionen med flera nya avgångar. Samtidigt startas också en helt ny tågpendel till Gävle. Det innebär att fler företag i Stockholmsregionen och Gävle kan utnyttja Göteborgs Hamns breda utbud av fartygslinjer till hela världen.

Läs mer
28 mar 2017 / Nyhet

Förorenade muddermassor blir ny godsterminal i Göteborgs Hamn

Göteborgs Hamn ska utnyttja förorenad lera från havsbotten till att bygga en ny godsterminal. Nu testas metoden i ett storskaligt fältförsök med muddermassor från Göta Älv. Igår kom den första pråmen med massor.

Läs mer

Jobba hos oss

Göteborgs Hamn erbjuder en lång rad intressanta karriärmöjligheter. Här kan du till exempel arbeta med underhåll och nybyggnation, se till att fartygen kommer säkert i hamn, utveckla ny logistikmark eller kanske arbeta med global marknadsföring av Göteborgs Hamn.

Läs mer

Grönare transporter

Vägen till grönare transporter nås genom samarbete med våra kunder. Vi erbjuder en rad alternativ för rederier, varuägare och transportörer som vill uppnå en mer hållbar logistik.

Läs mer
16 mar 2017 / Nyhet

Om konflikten i APM Terminals

Senaste nytt om den fackliga konflikten i containerterminalen, APM Terminals. Den 13 mars gick Hamnarbetarförbundet ut i en ny övertidsblockad.

Läs mer
15 mar 2017 / Nyhet

Göteborgs Hamns hållbarhetsredovisning 2016 klar

Läs mer
10 mar 2017 / Nyhet

APM Terminals investerar ytterligare 250 miljoner i Göteborgs Hamn

Läs mer
07 mar 2017 / Nyhet

Göteborgs Hamn deltar i försök med pråmtrafik på älven

Läs mer
Svenska exportframgångar